mandag 18. januar 2010

Kommuneekteskap..


av Adolf Vind Bircheland

Jeg blir oppildnet av å observere alle de interessante innlegg der bliver præsentered om kommunesammenslåing. Dette er et tema der opptager de lærde i kommunestyresaler over det ganske land.

Adolf griper begjærlig tastaturet for at utvide de bevingedes horisont! Hvorfor i all verden slå seg sammen med noen som egentlig ikke vil? Et samarbeid mellom verdensbykommunen og en eller flere af de andre Dalernes kommuner er tapt spill. Et ægteskab egentlig ingen af provinskommunerne ønsker er som et tvangsægteskab at anse.

Nyt af året er ideen om at man kan slå seg sammen med hvem man vil, hvor man vil og bli lykkelig eier av ei kommunebrud som er fager,villig og har noen kroner i amtsmadrassen. La verdensbyamtet slå sig sammen med eksempelvis Åseral (mye areal), Halden (gunstig grænsehandel), Nordkapp (turister og midnattsol), Sunnmøre (penger) og til slutt Bergen (menneskemengde og selvtillit).

Dette ville blitt en av landets desidert vakreste kommuner med et fordelsprogram forunt de færreste å ha. Det er ikke et sekund at miste. Den ansvarsbevisste og humørfylte politiker der leder an i verdensbyen har nu fått banebrytende marsjordre..

Hva om kommunen hadde inkludert en og annen utenlands sviskekommune, ja bare sånn for å gjøre seg ven og vakker, just som husbonden! Hva med Valencia communidad (klima), eller Haifa (appelsiner)?

Mye herlighed og glæde er underveis til den nye storkommune..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..