torsdag 29. april 2010

Hawaiiburgeren


Adolf Vind Bircheland

Nu registreres det atter at pendelen swinger. Det ene ytterpunkt som inkluderer rå fisk og sjømat og anden asiatiske potensretter viser motsatt vei til en nærmest glemt rett. Selvfølgelig er det den gode Hawaiiburgeren som nu skal få sin gjenintreden i de norske gatekjøkken Cheesen eller mer ungdommelig Tjiz er blitt byttet ut med den saftige, sydlandske og akkurat passe fremmede annanasring.

Ved bespisning af den glade burger drypper nypressede dråper annanassaft ned på smaksløger og kultiverte ganer. Samen med biffkjøtt i riktig blanding, salat og dressing og et akkurat passe forvarmet hamburgerbrød er dette en livrett som er så gjev at det er åpenbar konfirmasjonsmat.

Ungdommen vil få en direkte link til svunnede tiders menneskeføde på særdeles høyt plan, og oddsene for å lykkes i livet blir styrket. Ifølge hemmelige tester gjort på levende mennesker ved NTNU i Trondhjem er det vesentlig godtgjort at mennesker som har hatt Hawaiiburger som endel av kostholdet faktisk er mer intelligente enn de som ikke nyter den exclusivitet.

I Pølsebodmiljøet over det ganske land råder glede og begeistring. Hawaiiburgeren ble tildelt stjerner i Michelinguiden for bodmat. Det er simpelthen bare en ting at gjøre! Løp til Okka Bod å forlang din Hawaiiburger nu.

onsdag 28. april 2010

Flyplassen på Ege i vinden..


av Ohlve O. Kjerwald

Rykter i luftfartsmiljøet er tydelig på at en sensasjonell nyhet er i ferd med å slippes i Egersundsområdet. Den kjente Iren Michael O'Leary, sjef for Ryanair, har slektsforsket at han har avstamming direkte fra Egersunds møblerte hjem. O'Learys tippoldemor på farsiden stammer direkte fra Leidland i femte huset på høyre side til venstre hånd. O'Leary er nærmest irsk for Leidland. Han har derfor undersøkt mulighetene for å få etablert flyruter til og fra Egersundsområdet. Hensikten er å få flest mulig edle Egersundere ut i verden, og åpne for kommersiell turisttrafikk inn i Dalane efter "Load and go" prinsippet.

Flyplassen på Ege ser ut til å bli basen lokalt. Innsjekkingsrampe og fasiliteter er i bestilling. Talsperson for naboene på Ege, Sløvi Eigh, sier seg måtelig begeistret for nyheten. Utrygt med så mye nytt, er gjennomgangsmelodien fra det hold.

Dette vil føre Ege og Egerund nærmere Europa og verden. Har du tips i saken bes du kontakte redaksjonen ved runkjøringen. Vi håper å følge opp snarest, men Elmseter i Ryanair Norden holder kortene tett til sitt veltrente bryst.

Ordfører Junior øver på bevingede ord i forbindelse med første avgang fra Ege. Ryanair vil åpne for ekstrarunde over Beiarlunden og Vind Bircheland ifm innflygingen til flyplassen på Ege. Rådmann i Egersund Karl Johnny Olsen ser muligheter til å pynte på en ellers skranten kommuneøkonomi. Det ryktes også at Julebyen vil utvide sesongen fra 1 november.

Enn dettan, hør skjer så møje kjekt atta!

mandag 26. april 2010

Tid for å kjemme med digre kammer.


av Adolf Vind Bircheland

Sjelden er det større engasjement og større glede enn når de store kammer kan løftes ut af skapet. Denne gang er det et religiøst miljø i den katolske kirke som får smake kammens spisshet. Nu skal atter troende mennesker kjemmes over en kam. Det finner meg underlig at kjærlighetsbudet er av de viktigste bud der er diktert fra Vår Herre, og at det er budet menneskene benytter seg minst av. At menneskene har katalogisert og vurdert de ulike måtene og vise sin kjærlighet på er spesielt.

Føles en ting feil, så er det som regel fordi det er feil. Pedofile mennesker er like forkastelige uansett yrke og bakgrunn. Det finnes så mangt af elendighet i verden å grave seg ned i dersom man vil det. Kunsten er å la være.

Adolf Vind Bircheland besøkte i søndags sin kirke. Glassmaleriet i denne kirke er vidunderlig. Min kirke kan like gjerne være en naturens katedral. Intet gjør meg mer religiøs enn følelsen av tilstedeværelse i vakker natur. Fjellene kan være digre som klokketårn, og den andaktsfølelse man til tider får innunder huden er som søndagslyden fra stueveggene kl 11 i Egersunds gamle bydel en gang i forrige århundre. Det var salmesang på høyt volum, nærmest for døve skulle man tro. Der satt de gamle mennesker og nøt sin andakt, en rar opplevelse var det å rusle gatelangs den gang da.

Min gode venn Pater Pollestad er en Tondyldvinelskende herre. Tondyldvin gjør at man blir frittalende, begeistret og glad, noe som kan falle enkelte tungt. Slik er det, og dem om det. I Likhet med min venn Podlesten kan jeg skrive under på følgende setning:

"Jeg har ikke alltid rett når jeg bestemmer meg, men alltid når jeg ombestemmer meg"

søndag 25. april 2010

Ferdig spådd kaffegrut.


av Adolf Vind Bircheland..

Morgenstund har tull i munn, sa folk i gamle dager. Oppsamlet og ferdig spådd kaffegrut skal idag brukes i omgang nummer to. Verdens vakreste roser blir resultatet af påstrøing af kaffegrut i bedet. Jeg har erfart gjennom flere sesonger at resultatet blir vakkert. Det er dog forskjell på grut som er spådd eller ei. Flotte roser er bare en av de mange fordeler man oppnår ved kaffegrutspåingens edle kunst.

Et eventyrlig naturfenomen er likeså den fuglesang som høres efter at småfuglene har hoppet rundt rosebusker og nebbet i seg grutkorn. Det må vel lyde som en himmelsk fuglesang? Ja, det skulle ikke meg fortuste!

Jeg nyter årstiden, og håper du gjør det samme. Konsentrer deg om vesentlighetene, og vær nøye på hvem som fortjener oppmerksomhet. Mange hyggestunder er i nær vente. Sommerstundene er dog de bedste. Iår som ifjor skal Adolf Vind Bircheland på tur til et land der ligger syd i Europa. Jeg har aftalt møde derude med noen af Rogalands fremste mennesker, og det skal drodles om både det ene og det andre. Det pleier ofte at bli sådan at...

Nettopp dette år skal Adolf personlig bestige Preikestolen i Ryfylkes vakre landskab, nå det vil skje får vi vente og se. Jeg glæder mig allerede.

fredag 23. april 2010

Sommerens uteplass..


av Adolf Vind Bircheland

Jeg er svanger med ny uteplass. Den skal også inneholde min sommerskrivestue. Jeg er igang med et meget interessant bokprosjekt. Det forlanges meget af mig selv, og det skal det på alle måter også gjøres. Mange gode ideer er satt til gjæring. Ting begynner å bli ferdig hevet, langt ifra alt. Dog er et farverikt persongalleri på plass. Jeg er allerede blitt glad i disse personene. Jeg benytter tiden til å gi personene sjel.

Det at min nye uteplass har den bedste vestvendte beliggenhed gjør at sommerkveldens farvespill vil gli under huden og inn i tastaturet på en varm og levende måte. Det er forskjell på å fortelle en historie, og gi en historie liv.

Nu forberedes en tid der grovere redskab skal trakteres, nærmere bestemt hammer og sag. Adolf Vind Bircheland er også en nevenyttig mann. Dette har ført til mye god Tondyldvin og ikke minst en god Sonjakk, som de sier i Bjerkreim.

Intet er som en sommerkveld under parasollen. Det nærmer sig dere, og selvsagt er min gode venn grillkongen Craig selvskreven rundt grillen. Craig er visstnok i ekstase efter lovnader om Tondyldvin i ubegrensede mengder. Alt selvsagt efter innvielsen av min sommerpavillion.

La den kommende sommer bli den bedste i ditt liv.

torsdag 22. april 2010

Skjenker du roser?


av Adolf Vind Bircheland

Gleden er gratis. Det koster ingenting å la seg glede, og glede andre. Hvis du tror du oppnår det beste ved stadig å påpeke alt som ikke fungerer, vil du ende opp med å ikke fungere selv. Glem bagateller, tenk og fokuser på alt det som er bra, og alt som fungerer optimalt. Hvilke andre steder ville du ha bodd?

Ingen. Jeg ville ikke ha byttet med noen. For en luksuriøs tilværelse vi er en del av. Man skal ikke ha gode tider for lenge før man tror at det er slik det skal være! La oss håpe det varer. Underveis kan du bidra med ditt, alle må gjøre sitt.

"Skjenker du roser i tilstrekkelige doser, på ditt jordiske livs korte vei?" Fokuser på det gode i mellommenneskelige situasjoner. Si til et menneske at det du sa nå gjorde meg glad! Skryt av et annet menneske, og se hvor godt dette gjør.

La dette være dagen da konstruktiv kritikk og andre analyser for alltid fylles med et positivt fortegn. Vær den du er, du er ingen andre. Hvis du ikke er deg selv, hvem er du da?

lørdag 17. april 2010

Ild og vann, en Pølsebod hver mand.


av Adolf Vind Bircheland

Pølseboden er selve kultsymbolet på ungkarstilværelsen, spesielt mot slutten av forrige århundre. Efter en tid der påstått salatknasking, jogging og fitnessenter har kjempet om vår kollektive oppmerksomhet er påny tiden inne for pendelsvinging.

Ford Granada vil relanseres ifølge sikre kilder. Karlsens Pølsebod vil gjenoppstå fra asken utpå høsten. Innslag som "Pølsens dag" og ikke minst den legendariske og klassiske kinofilmen "den forsvunnede pølsemaker" er lodd på vektstangen i så måte. Tramteateret vil oppstå med det mer svingende navnet Dramteateret. Lars Sponheim vil overraske med nye spillopper, og Kjell Mange vil bli flere..

Den meget kjente Johan Støa med legendariske "Skyller og drit" har bidratt til den kollektive underholdning da Edgar banket på døra og en nestenulykke var iferd med å anses som faktum. Du store verden, så lite det er blitt!

For at sitere en kjent Oppdøling, utflyttet hertil for flere år siden:" Hver mand sin Pølsebod."

lørdag 3. april 2010

En hellig stund ..


av Adolf Vind Bircheland

Livet er nå, livet er det øyeblikket man til enhver tid befinder seg i. Intet mer, intet mindre. Heldige er vi som kan dele den dyrebare tid med ligesinnede der finder glæde og kundskab nederst i de Tondyldvinske flasker.

Påsken er en tid for rolighed og eftertanke. Mon er det slik at dette er det hele? Tenk om all ting bare blev svart efter levd liv? Tenk om alle himmelens stjerner ikke hadde noen misjon?

Påsken er samtidig en tid for Tondyldvin i passe mengder. Påsken er tid for så mangt, blant annet det stekte lam.

Ifølge den kruttsterke og tindrende klare kaffegrut der blev spådd her om aftenen er det all grunn til at skjærpe sanser.

Der tales om...

mvh Adolf Vind Bircheland, i Perlehumør.

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..