fredag 29. oktober 2010

En lei nyhet..


av Adolf Vind Bircheland

En elendighet har inntruffet. Facebook-kontoen er deaktivert, uvisst av hvilken grunn. Jeg får ikke lenger tilgang til min egen konto, og jeg har sparsomt med muligheter til å spa opp alternativer.

Jeg har opprettet en ny facebook-profil, det er navnet Adolf Vind Bircheland som videreføres. Vil du overføre og videreføre vennskapet? Vær vennlig å send en venneforespørsel...

mvh Adolf Vind Bircheland, personlig

onsdag 27. oktober 2010

Finn ditt avslapningssted..


av Adolf Vind Bircheland

Finn ditt eget helt private avslapningssted der du kan hente krefter og finne balanse og indre ro. Gjør stedet så sterkt i ditt indre at du kan oppsøke det selv om du ikke har mulighet til å gå der fysisk. Et slikt sted burde ethvert menneske med ambisjoner om god helse, godt humør og livsglede finne. Derefter bør hver enkelt utvikle sitt sted til et sted som kan oppsøkes i alle livets situasjoner der man kan ha behov for å trø et steg tilbake.

Et slikt sted kan like gjerne være en strand, et høyfjell eller et kafebord langs en travel gate. Hva som passer for deg er det viktige. Dette er videre et bevis på at ulike ting fungerer ulikt på ulike mennesker. Tankemåten er veldig unorsk, her lærer vi i sosialdemokratiets likebehandlende ånd at det som passer for meg skal passe for deg. Der alle behandles likt behandles ingen rettferdig.

Du kan ha flere avslapningssteder, alt er lov. Tren på å projisere deg selv til ditt sted uavhegig av tid og sted. Dagens tips blir derfor å finne et slikt sted, kanskje du allerede har det?

mandag 25. oktober 2010

En liten tanke falt ned et sted..


av Adolf Vind Bircheland

Hvor er vel det hele deilig. Det er nu bare en ting jeg til stadighet må minne meg selv om. Vær nu ikke for streng med deg selv, tenker jeg. Ofte faller jeg i den leie tanke at være en hård sensor mot mig selv. Jeg retter et kritisk blikk på egne besyv og udgjorte affærer, og bedømmer hårdt. Jeg skulle vel egentlig tro at så er det vel ikke ment fra Ham som alle ting vet?

Jeg har skrevet det ned, oppskriften på suksess. Man skal tale vel om andre og sig selv. Man bør tillate seg en solid og romslig tabbekvote. Det trengs. Hvis man ikke vil gjøre feil, gjør man intet. Altså velger man livet, og leve dette aktivt vil man gjøre feil. Det er ikke galt å gjøre feil. Lær av feilene.

Jeg er glad for at jeg fra Ham som allting vet er utstyrt med en solid tabbekvote. Det er nok du som leser disse ord også.

Åhh så herlig et liv!! Tenk å få reise gjennom livet på 1 klasse med en solid tabbekvote. Så gøy!! Lev, og la leve..

fredag 22. oktober 2010

Dagens lille tanke..


av Adolf Vind Bircheland

Jeg satt og nøt utsikten fra kjøkkenvinduet, solen var iferd med å smelte nattens rim, og fuglene viste sin takknemlighet for den ekstra fuglemat der var blitt dem tildel. Livet smiler, tenkte jeg der og da.

Det er vel slik at den utsikt man har fra livets li til enhver tid endrer seg eftersom man kommer høyere. Det som var viktig før, er ikke viktig lenger. Slik oppleves det ofte. Selv om enkelte ting vil beholde sin viktighet til evig tid, uansett hvor man betrakter det fra. Det påminner oss mennesker at alt er i utvikling, alt er i forandring. Slik har det alltid vært. Ofte hører man folk si at "ting var bedre før", eller "det er ikke sånn som før"! Hvor en fortreffelig treffsikkerhet disse menneskene har. Et slikt utsagn kan aldri bli feil. Det strider rett og slett imot livets gang, og natur.

Den artigste narr jeg har kjent er den som sa at "det var ikke sånn som dette før, det var myye bedre". Faktisk var dette et menneske som til slutt endte sin tankegang med at før, før i tiden, og helst litt før det igjen. Da var det bra. Takk for det gode humør og den dårlige hukommelse.

Jeg tror at det gir bedre liv, og bedre helse av å ta med seg minst mulig fra dagen igår. Lev fremover, møt fremtiden og lev gode dager.

torsdag 21. oktober 2010

Mer nærvær, mer glede..


av Adolf Vind Bircheland

Jeg lever med elementene, det burde flere prøve. Jeg leker i snøen, og lar nydelig høstløv drysse over meg. Jeg er bevisst og klar over at alt har en begynnelse, og alt har en slutt. Denne absolutte erkjennelsen gjør at livet blir mer intenst i alle sine former. Man vet at det en gang tar slutt, dette gjør meg ikke på noen måte trist. Fødselen bærer med seg kun en garanti, nemlig død. Fyll tiden imellom med alt du kan tenke deg. Gi plass til gleden, tilgivelsen og overbærenheten.

I disse dager der en hel nasjon måler og veier naboens gull og grønne skoger, der misunnelsen puster liv i gamle glør er det viktigere enn noen gang å se lenger, dypere og grunnleggende. Jeg undres over at Tv-innslag fra fremmede verdener under andre himmelstrøk som viser folk som ikke eier stor mer en et skinnende smil, og to lykkelige øyne ser meget gladere ut enn de fleste nordmenn!!!

Vi reiser gjennom livet på 1 klasse. Ihvertfall rent matrielt sett. Takk og pris for det gode liv vi får leve her til lands. Prøv å leke mer betingelsesløst, dans under stjernene en høstkveld til livets musikk. Lytt til vinden, føl på snø eller regn. Kjenn varme og kulde. Lev lykkelig i alle dine dager.

Med ønske om alt godt til deg som leser disse ord!!

Adolf V.B personlig.

mandag 18. oktober 2010

Dagens lille oppskrift


av Adolf Vind Bircheland

Livet er helt unikt. Tenk å få leke på en Jærstrand når vinden napper i kropp og natur. Regnet pisker og slår i ansiktet, og bevisstgjør deg hvert millisekund om at du lever, du føler, du tenker og har det helt herlig.

Jeg løper på sanden som et barn. Vifter med hendene høyt over hodet, føler jeg svever med fuglene som blir behandlet som små dunnøster av elementene. Bølgene slår frådende mot land, og prøver å nå meg. Dra meg ut i havet og la meg bli ett med alt. Her, akkurat her på Borestranden føler jeg at jeg er mer levende enn på lenge. Høststorm, du herlige høststorm.

En smule galskap, et fang med smil og vennlighet, noen dråper utforskertrang hjelper mer enn tusen og en natt. La høststormene komme, jeg er parat til å nyte hvert sekund, hvert minutt og hver eneste time av det. Lev og LEK.

tirsdag 12. oktober 2010

fra en fugl som fløy forbi..

av Adolf Vind Bircheland

Nyt livet i dette nu,
lev, og gled minst ett menneste til.
spre smil og glæde,
livet er jo så kort.

ingen vet hvor lenge,
du er gjest i din jordiske kropp.
nyt livet, i dette nu,
kjenn at du lever. Glæder og sorger.

Intet er lovet, men du kan stole på nuet,
ta det, grip det,
spre latter og glede.
Du er et vandrende lys gjennom livet.

søndag 10. oktober 2010

Sånn kan det gjøres..


av Adolf Vind Bircheland

Noen ganger får jeg slik en uhemmet og vill lengsel efter å oppleve noget nytt og spennende. Forleden valgte jeg meg ut 10 reiseruter som alle har det til felles at de kan unnagjøres enkeltvis på en søndag. Trekningen skjer ved at hver enkelt rute beskrives på en lapp, og lappene legges i min deilige søndagshatt. Trekning ved morgenkaffe samme dag for å liksom få overraskelsen på kjøpet.

Selvsagt er det innlagt stopp på gode spisesteder. Livet er for kort til å slumse med matpakker. En middag på Fleischer Hotell på Voss er velfortjent for de fleste, og kan anbefales på det varmeste.

Hvor går turen neste gang?

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..