fredag 22. oktober 2010

Dagens lille tanke..


av Adolf Vind Bircheland

Jeg satt og nøt utsikten fra kjøkkenvinduet, solen var iferd med å smelte nattens rim, og fuglene viste sin takknemlighet for den ekstra fuglemat der var blitt dem tildel. Livet smiler, tenkte jeg der og da.

Det er vel slik at den utsikt man har fra livets li til enhver tid endrer seg eftersom man kommer høyere. Det som var viktig før, er ikke viktig lenger. Slik oppleves det ofte. Selv om enkelte ting vil beholde sin viktighet til evig tid, uansett hvor man betrakter det fra. Det påminner oss mennesker at alt er i utvikling, alt er i forandring. Slik har det alltid vært. Ofte hører man folk si at "ting var bedre før", eller "det er ikke sånn som før"! Hvor en fortreffelig treffsikkerhet disse menneskene har. Et slikt utsagn kan aldri bli feil. Det strider rett og slett imot livets gang, og natur.

Den artigste narr jeg har kjent er den som sa at "det var ikke sånn som dette før, det var myye bedre". Faktisk var dette et menneske som til slutt endte sin tankegang med at før, før i tiden, og helst litt før det igjen. Da var det bra. Takk for det gode humør og den dårlige hukommelse.

Jeg tror at det gir bedre liv, og bedre helse av å ta med seg minst mulig fra dagen igår. Lev fremover, møt fremtiden og lev gode dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..