mandag 20. desember 2010

Årets ditt og datt..



Det er kun noen hundre timer igjen av dette året, og jeg antar at en liste med navn har sementert seg. Det er en ære og en nytelse å få lov til å rangere en liste. Jeg kaster meg rett uti det, og utroper Mark Zuckerberg til nederste rangerte person i året som er gått. han er hovedansvarlig for at Adolf Vind Bircheland mistet langt over 1200 venner da hans forrige konto blev stengt. 10 plassen er herved utdelt til spott og spe.

På en sikker 9 plass du vi faind de moust interesting mann datt is gudd inn inglisj, and asvell lider åff de nobbell komitti. Thorbjørn Jagan.., eller Thorbjørn Jagland som det også kan sies.

8 plassen går til Knerten, for god dans og film i året som gikk.

7 plassen går til Lillebror, folk som snakker med pinner må alltid behandles med respekt. Gå ut i skogen og klem et tre. Blir man gammel nok, så byr treet opp til dans, med If livsforsikring som musisør.

6 plassen går til comeback-redaktøren i Dalane Tidende Gunnar Kvassheim. Opinionen og de som mener er nu røyket ut av sine gjemmer, og egersunderne vet atter en gang alt om hvem som sier hva om hvem som sa hva om hvem. Roen har atter senket seg i Eiekrysset, personlig så savner jeg den litt viltre Brumlebassen som trakk fortere enn sin egen skygge. For noen måneder så trodde de fleste at Egersund var et maktsentrum i Vest Norge, og kanskje litt i verden. Nu er ting bragt iorden igjen.
Jeg nevner tidligere politimester i Kristiansand Carl Rynning Tønnesen da han skulle beskrive Kristiansand. "Halvparten så stor som en amerikansk kirkegård, og dobbel så dau". Dette gjelder selvsagt ikke for Egersund, det bare nevnes.

5 plassen tildeles formidleren av den "gode kraften". Et så sjeldent og inderlig godt menneske som Snåsamannen er det sjelden jeg har møtt. Hans håndtrykk var som en Bjørnelabb, og i øynene hans strålte krefter fra en annen verden, som vi skal eie engang.

Det begynner å spisse seg til...

4 plassen går til Nostradamus. Vi takker for at han har skremt verden igjen, men han tar jo feil hele tiden. Verden finnes fremdeles, men han får nok rett til slutt?

3 plassen, bronseplassen, utdeles med fanfare til den utrettelige Arnt Olav Klippenberg. Han driver en blog som bringer artigheter på løpende bånd. For de lesere som ikke vet hvem Klippenberg er så google ham umiddelbart. Han er vel faktisk den mest landskjente egersunderen gjennom tidene? Tor Arne Hetland er Hedlandsbu! Og olympiader og sportsligheter gjelds ikke..

2 plassen går til den eneste med hytte på Geisbelgen som har gitt navnet til en Is. Egil Drillo Olsen har igjen gitt nasjonen tro på at vi kan vinne fotballkamper. Det blir nesten som Gros "det er typisk norsk å være god"!!! Fanfare og applaus. Klappsalve får du på Vitus apotek...

1 plassen går til mannen som leder noe som vil endre verden det neste 10 året. Prisen går til mannen som fikk oss til å se at det finnes en sannhet som ikke er offisiell. Vi har blitt fortalt den sannhet "noen" mente var den sannhet som burde fortelles for flest folk. Mannen har vist at det finnes arrogante hyklere i mange posisjoner, og at rikdom er noe som ofte er røvet på bekostning av rettferdighet og moral; som om vi ikke visste det!! Jeg gleder meg til å følge hendelser og begivenheter videre i årene som kommer: Det er for tiden vanskelig å ha urent mel i posen, det er det mange som har fått erfare. Og at historien gjentar seg er vel et uttrykk som atter kommer til sin berettigelse.

Førsteplassen går til Julian Assange.

Adolf Vind Bircheland gratulerer!!! Godt år om lidt!!

2 kommentarer:

  1. du e i seget nå, Adolf!!! Ser frem til fortsettelsen fram mot nytt år.....

    SvarSlett
  2. men kjære dem Herr Vind Bircheland. Her har vi nettopp sett håndballjinter som har vønni Gullmedalje. Fårtjener ikke det en plass på listen? Jeg kjenner at mitt sportsjerte er produksert.. O.Pomlerungen

    SvarSlett

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..