mandag 21. desember 2009

En legende er borte.


av Adolf Vind Bircheland

En meget spesiell dag. Jeg ble meddelt det uventede og triste budskap om en legendes bortgang. Et menneske gjennom 90 lange år har smilt til oss for siste gang. Igjen sitter vi med minner. Minner om alt som var, og det var mye. Legenden har inspirert Adolfs pennefører til mang en spillopp. De var så eiegode de stundene vi delte i legendens stue. De siste år var redaksjonen innom legenden et par ganger i året, i forbindelse med at penneføreren besøkte verdensbyen.

Legenden har vært endel av penneførerens liv i alle år. Han tilhørte liksom det gamle, og de gamle. Hans hukommelse var god, og han fortalte interessert og engasjert om gamle dager. Han fulgte også nøye med i verdens begivenheter og mente noe om de viktige temaene. "Etter en bakedag, kommer en knagedag". Legenden var belest, og uttrykket "eg låg å leste" stammer fra ham.

Legendens historie om da han var i privatfly sammen med noen andre og fløy lavt over kjente heieområder er enorm. En nabo ble så begeistret at han kastet jakken ut av flyet da de fløy over hjemgården hans, ja liksom bare for å bevise at han hadde vært ombord i en flyvemaskin. Det endte med at jakken kilte seg ved styreroret, og flyet ble omtrent umulig å manøvrere. Heldigvis var det prest ombord, så de landet på Sola rett før bensintanken var skåltom.

Historiene er så mange, og minnene strømmer på en stakkars pennefører. Det vil for alltid bli annerledes å ta turen over Hetlandsheien fra nå av.

Takk kjære legende for at du har gledet så mange på ditt jordiske livs vei. Veien er nu til ende gått, og du har passert sløret.

Fred lyses over ditt minne.

Adolf Vind Birchelands pennefører, personlig

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..