torsdag 26. november 2009

Adolf om anonymitet?


av Adolf Vind Bircheland

Debatten der omhandler anonymitet i web aviserne vil på ingen måde afsluttes med det snareste. Der har været spekulered i mange rætninger. Adolf føler selv for at klargjøre sitt syn på de navnløse indlæg. Først og fremst må ethvert indlæg betraktes ud ifra dets konsistens og fremførelse. Et meningsfylt og banebrytende indlæg kan virkelig nyttes og gi ny kraft til ideer og tanker, om indlæget er underskrevet med anonym, pseudonym eller fullt navn spiller så langt overhodet ingen rolle.

Det som spiller stor rolle er afsenderens besyv og mening med skriveriet. At enkelte kritiserer systemer, saker eller personer på en sjikanerende og ufin måte, og påberober seg anonymitet synes Adolf personlig ikke er passende. Man må beholde det gode språg, den lune understatement og det klare budskap samtidig som man må efterleve skribentens gentlemansregler. I prinsipp skal man ikke skrive noe om noen som man ikke kan si ansikt til ansikt med den eventuelle person. Dette er etisk korrekt.

Kommentarer der loggpubliseres med fullt navn er nettopp det. Innholdet og udøvelsen sier dette intet om. Der 1 tenker tenker ingen, er det noget som heter, i overføret betydning kan det være relevant også her. Adolf synes det er meget hyggelig at folk benytter seg av sin ikke selvfølgelige rett til ytring, slik er det slettes ikke i alle verdens land. Det å skrive viser at man følger med på det der sker, og har et aktivt forhold til begivenhederne. Dette er på alle måter sundt. Jeg betvivler stærkt de der forestod den triste vandalisering af skomagerværkstedet i Sandersvingen har engasjeret seg med kommentarer i noen som helst offentlig publisered sag. Kanskje vi kan tro at skriverier og samfundsinteresse selv om den er anonym kan ha en forebyggende effekt på hærværk og slig elendighed?

Avslutningsvis kan det bare sies at de der diskuterer og mener noe om "Adolf Vind Bircheland" som pseudonym skal være tillat er de mest stakkarslige af alle. Deres egen nysgjerrighed er så stor at de med alle midler må få vide hvem som bagenfor det hele står. Det er dog ikke svært at forstå, det er jo meg!

Tillige kan nevnes at på webvendskapsforumet facebook er det 734 personer som er webvenn med Adolf Vind Bircheland. Jeg tror næppe de vilde vært webvenn med meg dersom jeg benyttet meg af ufinheder. Mysteriumet er vel kanskje også noe der kan tækkes enkelte, men forhåbentligvis ønsker jeg at jeg kan spre humør og glæde på vår fælles jordiske vej.

med de vænnligste hilsener Adolf Vind Bircheland

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..