lørdag 28. november 2009

Tid for gladfyll..


av Adolf Vind Bircheland

Lættere begeistret efter en udlufting i fylkeshovedstaden er nu Adolf kommet i skrivehumør. Jeg hadde rent udeglæmt den blide og særs underholdende menneskemængde der trakterer de ulige eftablissementer i førjulstiden. Jeg må beskjedent si at de indtrykk der er gjort er behørig memorert i afdelingen for "underholdning af Ola og Kari".

Det er enestående artig at bese familiefedre som udklædt i nisseluer og pent tøj opptreder med en selvtillit der tilhører i de største popstjærners sfærer. Den må være blind og døv som ikke registrerer den paringslek der foregår på de ulige "Dansehuse". Slig har det nok vært i uoverskuelige tider, og underholdningsfaktoren er skyhøy. Jeg har vondt i lattermusklerne endnu.

Dog har moroa en tændens til at endre karakter henimod sidste afgang på Jærbanen i retning verdensbyen. I natt på hjæmvej opplevde jeg blant flere ting to udklædte julemender i full slåsskamp ved Bredevandet. Og for de som er i tvivl så inneholdt disse julemænder rødt juleblod. Og de omtalde hverandre heller ikke med muntre udsagn som "hau hau", og ingen af henvendelserne gikk på om der var "nogen snilde ..." her. Det var også et par nissemødre med i opptrindet. Adolf opplevde selvhørt at krangelens udgangspunkt var "hvem som med hvem hadde bestildt".

La mig nu ikke på nogen måde oppfattes som en...., ja hva skal man sige? Glædesdræber og fæstbrems. Adolf ved dog sannelig at more sig, la der ikke herske nogen tvivl om det. Kan mitt indspill bidra til at en eller to tænker seg litt nøyere om før man inntræder i de julebordske ballsaler, ja da er det absoludt til nytte. Det er lov å drikke seg full, og ete seg mett. Men til de der har tænkte at danse på borderne udklædt i nisselue og blankpolerede sko er det all grund til at minde om at ved stigende promille bør ikke selvbildet skrues til himmelske højder.

Da genstår det kun at ønske amatørfylla til lykke med juleforberedelserne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..