lørdag 21. november 2009

Lille speil på veggen der, hvem er den anonyme her..?



av Adolf Vind Bircheland

Dette er noen gledens dager efter en uge som har vært indholdsrig. Jeg tænker da på den revolusjonerende debat der er invitert til av verdensbyens lokale trykksag der udkommer lige regelmessig som kamelen kvitter seg med avføring. Uden noen som helst sammenlikning forøvrig. Det er en ubetalelig morsom og til de grader underholdende udvikling på affæren. Det hele toppet seg her om aftenen på Grand kafe der den "nyfrælste" trykksags redakteur tonet flagg i debatten. Efter å ha tabloidisert og fornyet trykksagen, slik at den fremstår med et moderne snitt skal ting frem i lyset. Det som avisen selv har godkjent som indlæg i nettutgaven og dertil publisert er blitt kritisert. Enkelte har benyttet denne snarvei til den åbne mikrofon til å spre eder og galle, usannheder og godt gammelt sepitikkstoff. Disse skriveukyndige mennesker må umiddelbart fratas sine demokratiske rettigheter. Intet mindre. Eller må vi tåle også slikt i vårt demokrati?

Folk som skriver så dårlig og fremfører sitt budskab så uelegant, kan ikke få beholde stæmmeretten. De bør fratas trygderettigheder og på alle andre områder fratas muligheder til ustyrt meningsbasunering. Det holder ikke å kunne skrive for å kalles forfatter. At journalister af alle folk forlanger at andre skal stå frem ved fuldt navn, uden å selv gi slipp på eget kildevern er en ustartet debatt. Den bør bli ustartet og unødvendig.

I sin tid blev folk der hevdet at jorden var rund lyst i bål og brand. Tenk at noen kunne mene slikt. Jeg ser at viljen til å støtte opp om også samfunnets skyggesider stiger i tiden vi går i møde. Alt dette er vel og bra. Bare vi slipper å se at de samme skriver i avisen, og kanskje mener noe om det som av dem oppfattes som maktapparatet i samfundet Bare de står frem med fuldt navn.., ja så kunne vi jo ha godtatt det. Vi er jo så romslige at "okka by er også dokkas by". Ja dette gjelder såfremt vi vet hvem du er!

Med Adolf Vind Bircheland er det annerledes! Det spekuleres og grubles. IP adresser sjekkes, og slutninger dras. Jeg, Adolf personlig, er en meget god venn av Lisbeth Salander. La oss kalle henne netttopp det, de flæste vet jo hvem det er? Lisbeth Salander er meget datakyndig og legger sine spor i et vidt spredenett, hint, hint.

Jeg har tidligere skrevet ting også mellom linjerne. Adolf Vind Bircheland er ment som ufarlig og hyggelig underholdning og tidsfordriv for oss kreative mennesker med ytringsbehov. Hvem i all verden som er virkelighetens Adolf Vind Bircheland er uvesentlig. Det kan være hvem som helst, og kanskje føler også du deg litt som Adolf innimellom? At nysgjerrigheten hos enkelte er vesentlig sterkere enn både drifter og grådighet er vel høyst menneskelig? Men, det er ikke sjarmerende.

Det finnes mange Adolf Vind Birchelander der ute...

At appellere til fornuften, er verdens største slag i luften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..