fredag 31. juli 2009

Årets kremmer i et spennende sentrum.


av Adolf Vind Bircheland

I den reneste westernstil avbildes her årets kremmer i Egersund. Ikke bare har han født og gjennomført ideen om boulevard og aveny i denne så viktige verdensby. Han har også som den eneste i denne verdensdel spesialavtale med en australsk hatteprodusent av det mest eksklusive merke som kan tenkes. Herrene på Briskeby og resten av Oslos vestre vestkant ville ha besvimt av misunnelse. Denne mannen er unik, spesiell og virkelig kun en av sorten. Og navnet er like norsk som de store norske pionerene Amundsen og Nansen. Nemlig Eivind Andreas Endresen.

Eivinds butikk som er lokalisert noen meter rett vest av Egersund kulturhus, er en levende institusjon i seg selv. Her kan man kjenne på historien i lokale, nasjonale og verdensborgeraktig perspekiv. Som kunde får man en personlig og ekslusiv service som de masseproduserende kjedebutikkene arrangerer ukelange coachkurs i å innprente i sine medarbeidere. Et godt råd er å legge alle sine fordommer igjen utenfor, og ikke være opptatt av hva "bygdedyret" mener om deg eller Eivind A.


Egersund sentrum har flere butikker som ingen andre i hele verden kan matche. Jeg har i det senere på min blog skrevet om et bakeri og en slakterforretning uten make noe sted. Jeg skulle gjerne hatt en håndsopprekning for å se hvor mange som erindrer legendariske butikker som "Skrik og Skrål", "Thor Mydland", "Trygve" for å nevne noen få fra litt mer møblerte tider.

1 kommentar:

  1. Svein T B Nesvåg31. juli 2009 kl. 17:53

    Jeg husker all de butikkene samt flere til.

    SvarSlett

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..