torsdag 10. september 2009

En første hjernestorming ...


av Adolf Vind Bircheland

Denne mannen er en levende legende, derom hersker ingen tvil. Ingen annen i hele verden finner på så meget uforutsett som denne herremann. Ja, fotografiet viser et oppfrisket fotografi av den kjære Per Pollestad.

På fotograferende øyeblikk var jeg inntyllet i Tondyldvinens herligheter, derfor er vel linsen noget ustabil!? Bildet er dog fra det vakre Denzhig, og på dette tidspunkt var maskeraden ikke avholdt! Ei heller hadde Hagabussen brent opp, og Podlesten var heller ikke arrestert! Dette er jo bare gode ferieminner efterhvert som de kommer på noen lysårs avstand.

Vel, nok tørrprat så langt. det tok virkelig av etter at podlesten hadde spist opp sin fingermat, og kledde seg ut i et dertil passende kostyme. Et slikt syn, i en slik form har vel neppe noen kunne forestille seg i de ellevilleste drømmer. Jeg vil anbefale maskeraden i Denzhig på det aller hjerteligste og så til de grader uforbeholdent tilskrive opplevelsen en "høydare". Slike opplevelser vokser ikke på "trær" i et menneskes liv.
Her ser dere et bilde av det kostymet Podlesten iførte seg på dertil egnet sted!. Herrejens, han tok h e l e oppmerksomheten fra de fleste. Og den energi som Podlesten viste var bare enestående. La det så være at jeg nu er noget følelsesmessig avstumpet som formidler dette syn, litt stykkevis. Jeg mener synsinntrykk formidles best ved bare halvkvedede viser. Nok så langt. Jeg må bare en tur inn til Beiarlunden i aften. Ja, jeg må rett og slett inn der for å komme i en gjenvatret posisjon. Alle disse utenlandske inntrykkene er lettere å plassere på en slik måte. Et hjertesukk til danske myndigheter! Ikke fortsett med alkoholservering på bensinstasjonene. Hvis Podlesten representerer den alminnelige Jærbu, kan det uten opphold konstateres at de ser på dette som ambulerende skjenking.
Allerede ved Hjørring på vei sydover kom Podlesten ellevill i blikket ut fra en dieselstopp på en bensinstasjon. "A D O L F !!!!, De servera raue pyllse mæ Mommolade og dai hæ øl, vin å sprit servering au". Da skjønte jeg at ferien til de Tondyldvinske marker lett kunne blitt til en slagmark. Noe som det til en viss grad blev.
Vi kjørte Hagabuss gjennom Danmark, stoppet på de fleste bensinstasjoner vi så. Spiste "Raue pyllsæ" og drakk mengder med utenlandsk mineralvann.  Vi sang karaoke, og ble robbet til skinnet i Schleswig Holstein.... Gøy var det da det hele var over. Det var alle enige om.. Puh..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..