onsdag 16. september 2009

Fra en telefonsamtale i går aftens..


av Adolf Vind Bircheland
Store ting er på gang! Det er spådd i kaffegrut av en kjent person! Tiden vil vise nøyaktigheten av denne "nye" sannsiger.
Den blide, særdeles hyggelige og omgjengelige egersunderen Rune Nilson er ferdig med morgensending i Radio Norge! Meget leit vil vel 110 prosent av lytterne si. Han er påtenkt et høyere og meget viktigere embede enn radiomann.
Jeg mottok i går aften en telefonsamtale der oppsiktsvekkende nyheter blev meg til del. "Koldal Grubearbeiderforening for tidligere grubearbeidere" har ligget i seriøse og grensesprengende samtaler med Rune Nilson. Det planlegges guidede turer til disse herligheter inne i heie i Koldal. En reise i den lokale tid er utgangspunkt for opplegget, og oppmøteplass er 16 meter rett vest av Kinoen. Dette for å få den helt nødvendige kickstart på omvisningen. Eivind Andreas Endresen sin rolle er i støpeskjeen, men han vil fungere som knallgass på prosjektet! Rune Nilson besitter tunge lokalkunnskaper på grubeområdet, da han på ungdomsskolen skrev en meget eksemplarisk og omholdt oppgave om nettopp Koldal gruber.
Til nu har Koldal gruber bare vært tilgjengelig for lokalkjente og folk med GPS (bildet). Nu skal mange fluer samles under en smekk! Man vil starte en dominorekke av lokalopplevelser i eiegod og omholdt natur. Man vil legge vekt på Koldal gruber, Beiarlunden og Vind Bircheland som de "ukjente" perler dette er. Det jobbes med innlagt gardsbesøk på Trodle Nodland der det planlegges avspising av lefser (leppser) og gome (gåme).
Turen starter og slutter med innlagt menneskelig fyrverkeri 16 meter rett vest av Kinoen. Ja så sannelig dere, vi lever i spennende og uberegnelige tider....
Det ble igår aftens i samme åndedrag fortalt meg at årets julerevy "Nisser og Bjerga" vil bli husket som en av våre alles kjære Show Chows bedste noensinne. Videre ble det avslørt at Show Chow snart kommer til å tenke i nye baner! De vil relansere teltrevyer sommerstid med omholdt og minnerik allsang langs langbordene. Noe mer identitesbyggende og gjestfritt er vel neppe mulig å arrangere en sommersdag. Jeg får avslutte med et sitat av gromgutten Sven Arne Petterson: "Mai, Juni fiine måna"
Et tre ganger tre hurra for teltrevy, og flagget på full stang for Eigersund kommune. Den beste kommune mellom Sokndal og Hå - utvilsomt!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..