søndag 23. august 2009

Årets nysgerrigper, vil han "blinke med lysan"?


av Adolf Vind Bircheland.
som skiltet viser er det en verdig vinner som blev lansert med brask og bram i fjor. Det sies at det iår jobbes med en ny kategori innefor lokaljournalistikken. Nemlig Årets nysgjerrigper!
Øystein Ellingsen er kjent som en omholdt humørspreder på så utrolig mange områder. Han vil for alltid bli husket som en av de beste komponister som har titulert seg som egersunder Jeg har hatt den absolutte glæde at chattet med Herr Ellingsen ved flere anledninger. En meget tillitsfull chat, om jeg så må si. Hans iver etter å finne ut hvem som står bak Adolf Vind Bircheland er beundringsverdig. Jeg driver nu et sonderingsarbeid for å gi denne journalist kredit for lang og tro tjeneste.
Som den beskjedne herre jeg er, er det likevel på sin plass å minne om følgende relansering. "Blink med lysan" er en hilsen og gest som absolutt bør utvikles videre. I de siste uker har det aldri blitt blinket så mye med lysan i Egersund som nettopp nå. De som husker fra riktig gamle dager minnes at det ble blinket med lysan rundt om i sentrum som en måte å kommnisere på. Den litt mer ubeskjeden måte var å rope ut av vinduet. Dette ble ofte benyttet i den varme årstid da folk hadde vinduene på gløtt, og lett kunne besvare rop. " Hei, Svein Ingvar, e du snart færige med leksen?" runget både titt og ofte i en gate jeg vet. "Ska me spela fodball?" likeså. Tellerskrittene var dyre på den tiden, og telefonen blev benyttet kun til meeeget viktige ting. Da sa man det som sies skulle, og ferdig med det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..