lørdag 15. august 2009

Snart må vi vaske gølv og børi ved..


av Adolf Vind Bircheland
Jakten på årets juletre er i full gang meldes det fra julebyhold. Det er sirklet inn noen aktuelle kandidater.
Det jobbes på spreng med planene om å erstatte musikkpaviljongen på Torvet med ei spesialdesignet pølsebod. Denne vil få den ekslusive rett til å selge "Egersundssnabben".
Opplysninger fra en kontakt i de kommunale korridorer bekrefter at alle tillatelser er iorden. Videre har prøvesmakere fra "pølsemiljøet" på Hønefoss (Leiv Vidars) vært på Tengsareid i all hemmelighet. Det snakkes om et produkt som vil bli kjent langt utover prestegjeldets grenser.
Forøvrig rapporterer Johan Aakre at produksjonen rundt om i de aktuelle hjem går for fullt. Nisser i filt klippes og limes sammen. Gløgg prøvesmakes, strikkelodder strikkes og engler daler ned i skjul. Fra mandssangerhold er nye spilopper under oppseiling.
Nu glæder vi oss til løvfall, og at regnet slår over på julesne. Å for et herlig efterår det skal bli.

2 kommentarer:

  1. KJære Adolf!
    Vi må ta en kurs i andre landsdelers dialekt. For en som har arbeidet og bodd på Hedemarken en periode av livet var denne overskrifta tenner-skjærende!!

    Ellers en hyggelig påminnelse på noe vi kan tenke på mens vannet detter ned.
    Hilsen Inger

    SvarSlett
  2. De må ikke glemme å teste ut fjorårets lenker om de holder mål enda for årets julefeiring. Ingen juletre uten lenker. Har hørt rykter om at barna på, i sær Eigerøy skole. Grønne Bråten har også noe kompetanse på slike lenker og Husabø ungdoms-skole kan litt om dette etter oppskrift fra en gammel dame på Hellvik. Lagård ungdoms-skole har en lang erfaring med julekurver i filt, julemakrame og julefjøler. De er spesielt flinke med julekurver i komplementærfarger. Jule-komiteen bør søke råd på disse plassene for å få en perfekt Juleby :-)

    SvarSlett

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..