fredag 28. august 2009

Vakkert, eller bare gammel "rabe"?


av Adolf Vind Bircheland
Det kommer vel neppe som noen overraskelse på noen at Adolf besitter endel spennende fotomateriale fra eldre tider, man har da trods alt levet en stund.
For endel år siden blev dette fotografi tattt i bakken nedenfor "Gamlis". For nye generasjoner påmindes at "Gamlis" var et vakkert sted med høye trær, spennende gravstøtter fra enda eldre tider med fremmede navn. Det er vakker utsikt over sentrum fra "Gamlis". Det er ikke ubetydelige mengder skolebøker som har blitt båret forbi der på lærevillige barneskuldre.
Bildet kan vel siges å bevise det faktum at Egersund på ingen måte er en by som ikke har hatt en utvikling. Forandriner skjer over år. Fayansen preger mye av bygningsmassen i sentrum på bildets tid. Dette forteller mye også om boligbyggingen tidlig i forrige århundre. Videre bemerkes det at på bildet er ordførerkontoret av idag nokså luftig. Ja, stopp nu. La meg la deg som den interesserte person du er studere de detaljer du selv finner viktige. Minner og assosiasjoner er jo så individuelle. Vakkert for meg?, vakkert for deg?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..