onsdag 26. august 2009

Stekt Gås i Tondyldloschen


av Adolf Vind Bircheland
I kveld er det møde i Tondyldloschen, og for å komme med et lite gløtt inn i herligheten til deg som leser vil jeg nu si følgende.
Den årlige stekte gåsemiddagen er på bildet anrettet i særdeles skjønne og oppmuntrende omgivelser. En passe mengde Tondyldvin er anrettet elegant og passe diskret ved en blomsterdekorasjon med høstens farver.
Ja, for nu skriver vi snart første høstmåned, og store flokker med fugler er observert på himlen i plog mot de sydlige vinmarker og en høyere sol. Det er ingen grunn til å fortvile at kveldene blir mørkere og starter tidligere og tidligere. Tenk på de muligheter for stearinlyshygge det medfører. Jeg blir aldeles yr og vill av dette liflige tankefaktum.
Tondyldloschens årlige gåsemiddag markerer inngangen til det danskerne så vakkert kaller efteråret. Med friske grønnsaker, soppstuing, nye poteter og en deilig viltsaus "flyr" tennene i vann. Åhhh, for en deilig aften det skal bli ikveld. En helg i begge ender av onsdagen, en meget sentralt plassert dag. En akkurat passe mengde Rogalandspils fra Norges beste bryggeri åpner de indre dører til en trivselspromille som gjør at tankene flyr og poesien fyller rommet som duften av røkelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Adolf Vind Birchelands verden..

Adolf Vind Birchelands verden..
den som kun tar spøg for spøg, og alvor kun alvorlig, har faktisk fattet begge deler lige dårlig..